Voor haar financiering was Espirito Santo International SA in belangrijke mate afhankelijk van de verkoop van schulden aan een beleggingsfonds. Er zou sprake zijn van een Ponzi-schema waarbij schulden binnen de groep zelf doorgeschoven zouden worden om de problemen te maskeren.

Volgens de WSJ bewijzen de problemen bij Espirito Santo International SA dat de Europese banken, hoewel in orde met de regels een soort financiële gymnastiek toepassen om het hoofd boven water te houden. De bank bezit veel Portugese staatsobligaties en de forse 'spike' in de obligatierendementen kan er op wijzen dat er iets aan de hand is.

Voor haar financiering was Espirito Santo International SA in belangrijke mate afhankelijk van de verkoop van schulden aan een beleggingsfonds. Er zou sprake zijn van een Ponzi-schema waarbij schulden binnen de groep zelf doorgeschoven zouden worden om de problemen te maskeren. Volgens de WSJ bewijzen de problemen bij Espirito Santo International SA dat de Europese banken, hoewel in orde met de regels een soort financiële gymnastiek toepassen om het hoofd boven water te houden. De bank bezit veel Portugese staatsobligaties en de forse 'spike' in de obligatierendementen kan er op wijzen dat er iets aan de hand is.