Het is onzeker of de crisis even erg zal worden als die van 1997-98, maar wel staat als een paal boven water dat de wijziging in de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank als een game changer zal optreden. Het beeld voor de groeimarkten zal er volledig anders gaan uitzien.

Het zou volgens Fitzpatrick naïef zijn te denken dat het terugschroeven van de Amerikaanse steunmaatregelen zonder negatieve effecten zal kunnen blijven. Het grootste monetair experiment in de wereld dreigt slecht af te lopen en met dat gegeven zullen we in de komende maanden moeten leren leven.

Het is onzeker of de crisis even erg zal worden als die van 1997-98, maar wel staat als een paal boven water dat de wijziging in de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank als een game changer zal optreden. Het beeld voor de groeimarkten zal er volledig anders gaan uitzien. Het zou volgens Fitzpatrick naïef zijn te denken dat het terugschroeven van de Amerikaanse steunmaatregelen zonder negatieve effecten zal kunnen blijven. Het grootste monetair experiment in de wereld dreigt slecht af te lopen en met dat gegeven zullen we in de komende maanden moeten leren leven.