De Shanghai Composite Index verloor op maandbasis 4,50% en dat was de scherpste daling sinds juli. Daarmee zijn Chinese aandelen op basis van de koers-winstverhoudingen teruggevallen tot het laagste niveau sinds 1997, dit op basis van de cijfers verstrekt door Bloomberg.

De gemiddelde koers-winstverhouding bedraagt nu ongeveer 10,90 en het is dus 15 jaar geleden dat Chinese aandelen nog zo goedkoop waren.

De Shanghai Composite Index is dit jaar met 10% gedaald, waardoor we afstevenen op het derde jaar vern verliezen. Vreemd genoeg zijn de Chinese aandelen in Hong Kong wel gestegen, de Hang Seng China Enterprises Index is sinds 5 september met 16% gestegen.

De Shanghai Composite Index verloor op maandbasis 4,50% en dat was de scherpste daling sinds juli. Daarmee zijn Chinese aandelen op basis van de koers-winstverhoudingen teruggevallen tot het laagste niveau sinds 1997, dit op basis van de cijfers verstrekt door Bloomberg. De gemiddelde koers-winstverhouding bedraagt nu ongeveer 10,90 en het is dus 15 jaar geleden dat Chinese aandelen nog zo goedkoop waren. De Shanghai Composite Index is dit jaar met 10% gedaald, waardoor we afstevenen op het derde jaar vern verliezen. Vreemd genoeg zijn de Chinese aandelen in Hong Kong wel gestegen, de Hang Seng China Enterprises Index is sinds 5 september met 16% gestegen.