Gisterenavond stond al meteen de koers van de euro onder druk, wat aangeeft dat de beleggers niet echt enthousiast waren over de winsten van links in beide landen uit de eurozone.

Op de Aziatische beurzen werden vanmorgen rake klappen uitgedeeld, de koersdaling was de grootste voor de afgelopen zes maanden. In Tokio valt de Nikkei terug in de richting van het niveau van 9000.

11 mei kan belangrijke dag worden voor China

Wat macro-economische cijfers betreft, zal de aandacht op de eerste plaats uitgaan naar China. Vrijdag 11 mei kan een belangrijke dag worden, want dan worden in China de cijfer omtrent de investeringen bekendgemaakt. Waarschijnlijk zijn die verder vertaald, waardoor er weer ruimte vrijkomt voor monetaire stimuleringsmaatregelen.

Het land heeft al maatregelen aangekondigd die de handel moeten bevorderen. Tijdens de China-U.S. Strategic Economic Dialogue werd al toegestemd om buitenlanders tot 49% van de aandelen van Chinese brokers te laten kopen. Op die manier wordt de toegang tot de Chinese financiële markt vergemakkelijkt.

Op de beurs van Shanghai wordt uitgekeken naar de IPO van China Post, waar een bedrag van ongeveer 2 miljard dollar mee is gemoeid. Vrijdag werd toestemming gegeven voor deze beursintroductie. Daarnaast werd ook het licht op groen gezet om de dividenden van staatsbedrijven te verhogen.

Gisterenavond stond al meteen de koers van de euro onder druk, wat aangeeft dat de beleggers niet echt enthousiast waren over de winsten van links in beide landen uit de eurozone. Op de Aziatische beurzen werden vanmorgen rake klappen uitgedeeld, de koersdaling was de grootste voor de afgelopen zes maanden. In Tokio valt de Nikkei terug in de richting van het niveau van 9000.11 mei kan belangrijke dag worden voor China Wat macro-economische cijfers betreft, zal de aandacht op de eerste plaats uitgaan naar China. Vrijdag 11 mei kan een belangrijke dag worden, want dan worden in China de cijfer omtrent de investeringen bekendgemaakt. Waarschijnlijk zijn die verder vertaald, waardoor er weer ruimte vrijkomt voor monetaire stimuleringsmaatregelen. Het land heeft al maatregelen aangekondigd die de handel moeten bevorderen. Tijdens de China-U.S. Strategic Economic Dialogue werd al toegestemd om buitenlanders tot 49% van de aandelen van Chinese brokers te laten kopen. Op die manier wordt de toegang tot de Chinese financiële markt vergemakkelijkt. Op de beurs van Shanghai wordt uitgekeken naar de IPO van China Post, waar een bedrag van ongeveer 2 miljard dollar mee is gemoeid. Vrijdag werd toestemming gegeven voor deze beursintroductie. Daarnaast werd ook het licht op groen gezet om de dividenden van staatsbedrijven te verhogen.