Aan de vooravond van de G-20 meeting in Pittsburg benadrukte Brown nogmaals het belang van de steunmaatregelen, die nodig waren om te beletten dat de wereldeconomie in een recessie of zelfs een depressie wegzakte.

In eigen land wordt Brown geconfronteerd met een toenemende vraag vanuit de economie om de steunmaatregelen af te bouwen, gezien het snel oplopend tekort op de begroting.

Het deficiet op de Britse begroting zal dit jaar 12% van het BBP overschrijden, waarmee het land koploper wordt van de 20 grootste geïndustrialiseerde landen die deel uitmaken van G-20.

Het Internationaal Monetair Fonds berekende in april dat de overheidsmaatregelen tussen 2008 en 2010 goed gaan zijn voor 3% van het Britse BBP, tegenover 3,20% van het Amerikaanse en 2,90% van het Japanse.

Brown benadrukt dat de economische opleving nog geen gewonnen zaak is, gezien de werkloosheid in de komende maanden verder gaat oplopen. De consumentenbestedingen kunnen daardoor onder druk blijven staan.

Aan de vooravond van de G-20 meeting in Pittsburg benadrukte Brown nogmaals het belang van de steunmaatregelen, die nodig waren om te beletten dat de wereldeconomie in een recessie of zelfs een depressie wegzakte. In eigen land wordt Brown geconfronteerd met een toenemende vraag vanuit de economie om de steunmaatregelen af te bouwen, gezien het snel oplopend tekort op de begroting. Het deficiet op de Britse begroting zal dit jaar 12% van het BBP overschrijden, waarmee het land koploper wordt van de 20 grootste geïndustrialiseerde landen die deel uitmaken van G-20. Het Internationaal Monetair Fonds berekende in april dat de overheidsmaatregelen tussen 2008 en 2010 goed gaan zijn voor 3% van het Britse BBP, tegenover 3,20% van het Amerikaanse en 2,90% van het Japanse. Brown benadrukt dat de economische opleving nog geen gewonnen zaak is, gezien de werkloosheid in de komende maanden verder gaat oplopen. De consumentenbestedingen kunnen daardoor onder druk blijven staan.