De ASE Index liet gisteren een daling met 5% optekenen, waarbij de totale daling op weekbasis zou neerkomen op 13%. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat de Atheense beurs voordien een forse stijging had neergezet. Vanaf de bodem bereikt op 5 juni werd een stijging met 88% opgetekend.

Vooral de banken betalen het gelag

De afgelopen dagen waren het vooral de banken die het gelag op de beurs van Athene betaalden, de FTSE/Athex Banks Index moest gisteren alleen al meer dan 12% prijsgeven. Ook National Bank of Greece moest een verlies van 12% ten opzichte van het slotniveau van de dag voordien bekennen.

Volgende week staat een belangrijk debat over de begroting en over de besparingsmaatregelen op de agenda en de vrees bestaat dat een aantal parlementsleden van de coalitiepartijen tegen zullen stemmen. De politieke spanning kan in Griekenland zo opnieuw hoog oplopen.

De ASE Index liet gisteren een daling met 5% optekenen, waarbij de totale daling op weekbasis zou neerkomen op 13%. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat de Atheense beurs voordien een forse stijging had neergezet. Vanaf de bodem bereikt op 5 juni werd een stijging met 88% opgetekend.Vooral de banken betalen het gelag De afgelopen dagen waren het vooral de banken die het gelag op de beurs van Athene betaalden, de FTSE/Athex Banks Index moest gisteren alleen al meer dan 12% prijsgeven. Ook National Bank of Greece moest een verlies van 12% ten opzichte van het slotniveau van de dag voordien bekennen. Volgende week staat een belangrijk debat over de begroting en over de besparingsmaatregelen op de agenda en de vrees bestaat dat een aantal parlementsleden van de coalitiepartijen tegen zullen stemmen. De politieke spanning kan in Griekenland zo opnieuw hoog oplopen.