De Journal of Commerce commodity index, een index die ook jute, staal enzovoort omvat, is vorige maand met maar liefst 57%. De daling van deze index die 18 industriële grondstoffen bevat, daalde het sterkste sinds oktober 2008.

Colin P. Fenton, chief executive officer bij Curium Capital Advisors LLC in Boston, wijt de koersdaling aan een verlaging van de groeiverwachtingen.

De vraag naar commodities zou daardoor minder sterk zijn dan in andere omstandigheden het geval was.

De Journal of Commerce Industrial Price Commodity Smoothed Price Index weerspiegelt beter vraag en aanbod op de grondstoffenmarkt omdat de helft van de grondstoffen die de index bevat niet op de futuresmarkten worden verhandeld en dus niet door speculanten kunnen beantwoord worden.

Lakshman Achuthan, managing director bij het Economic Cycle Research Institute, merkte op dat deze index in juni 2008 een piek bereikte. In oktober van hetzelfde jaar daalde de index met 56% tot het laagste niveau sinds 1949. Twee maanden later verklaarde het National Bureau of Economic Research dat de Amerikaanse economie in een recessie was weggezakt.

De Journal of Commerce commodity index, een index die ook jute, staal enzovoort omvat, is vorige maand met maar liefst 57%. De daling van deze index die 18 industriële grondstoffen bevat, daalde het sterkste sinds oktober 2008. Colin P. Fenton, chief executive officer bij Curium Capital Advisors LLC in Boston, wijt de koersdaling aan een verlaging van de groeiverwachtingen. De vraag naar commodities zou daardoor minder sterk zijn dan in andere omstandigheden het geval was. De Journal of Commerce Industrial Price Commodity Smoothed Price Index weerspiegelt beter vraag en aanbod op de grondstoffenmarkt omdat de helft van de grondstoffen die de index bevat niet op de futuresmarkten worden verhandeld en dus niet door speculanten kunnen beantwoord worden. Lakshman Achuthan, managing director bij het Economic Cycle Research Institute, merkte op dat deze index in juni 2008 een piek bereikte. In oktober van hetzelfde jaar daalde de index met 56% tot het laagste niveau sinds 1949. Twee maanden later verklaarde het National Bureau of Economic Research dat de Amerikaanse economie in een recessie was weggezakt.