Eén factor mag daarbij echter niet over het hoofd worden gezien en dat is de vrees dat China meer inspanningen gaat doen om de economische groei af te remmen. De vraag naar grondstoffen kan zodoende afnemen.

De Thomson Reuters/Jefferies CRB Index, bestaande uit 19 grondstoffen, daalde gisteren in New York met 3,20%. Sinds 9 november bedraagt het verlies voor de index nu al 7,20%.

Nic Johnson, commodity portfolio manager bij Pacific Investment Management Co, is van mening dat er gewoon sprake is van een gezonde correctie op de grondstoffenmarkten.

De prijzen waren gewoon veel te snel veel te sterk gestegen. Graan werd gisteren 5,40% goedkoper, de graanprijs viel terug tot het laagste niveau in vijf weken.

Eén factor mag daarbij echter niet over het hoofd worden gezien en dat is de vrees dat China meer inspanningen gaat doen om de economische groei af te remmen. De vraag naar grondstoffen kan zodoende afnemen. De Thomson Reuters/Jefferies CRB Index, bestaande uit 19 grondstoffen, daalde gisteren in New York met 3,20%. Sinds 9 november bedraagt het verlies voor de index nu al 7,20%. Nic Johnson, commodity portfolio manager bij Pacific Investment Management Co, is van mening dat er gewoon sprake is van een gezonde correctie op de grondstoffenmarkten. De prijzen waren gewoon veel te snel veel te sterk gestegen. Graan werd gisteren 5,40% goedkoper, de graanprijs viel terug tot het laagste niveau in vijf weken.