De obligatierente weerspiegelt steeds de verwachtingen wat betreft de evolutie van de rente. Het bericht dat de Amerikaanse centrale bank verwacht dat QE in de zomer van 2014 afgebouwd kan worden, ondersteunt de thesis van een renteverhoging in 2015.

Maar misschien vergissen zowel de obligatiemarkten als de FED zich en zijn de economische vooruitzichten toch niet zo denderend. In dat geval kan de rente langer lager blijven dan algemeen wordt verwacht. Tegen die achtergrond zijn obligaties op zwakte opnieuw koopwaardig.

De obligatierente weerspiegelt steeds de verwachtingen wat betreft de evolutie van de rente. Het bericht dat de Amerikaanse centrale bank verwacht dat QE in de zomer van 2014 afgebouwd kan worden, ondersteunt de thesis van een renteverhoging in 2015. Maar misschien vergissen zowel de obligatiemarkten als de FED zich en zijn de economische vooruitzichten toch niet zo denderend. In dat geval kan de rente langer lager blijven dan algemeen wordt verwacht. Tegen die achtergrond zijn obligaties op zwakte opnieuw koopwaardig.