Dat wordt pas echt duidelijk wanneer we even kijken naar de enorme bedragen aan derivatencontracten die de grootbanken hebben openstaan. In geval van Goldman Sachs is er sprake van een bedrag van bijna 50 miljard dollar of bijna evenveel als de totale Amerikaanse schulden.

JPMorgan Chase doet het nog beter met meer dan 70.000 miljard dollar aan openstaande derivatencontracten. Maar de kampioen van de derivaten is Deutsche Bank, dat meer dan 75.000 miljard dollar aan contracten heeft afgesloten. Als er ooit iets misloopt op de markten voor afgeleide producten, kan de schade enorm zijn.

Dat wordt pas echt duidelijk wanneer we even kijken naar de enorme bedragen aan derivatencontracten die de grootbanken hebben openstaan. In geval van Goldman Sachs is er sprake van een bedrag van bijna 50 miljard dollar of bijna evenveel als de totale Amerikaanse schulden. JPMorgan Chase doet het nog beter met meer dan 70.000 miljard dollar aan openstaande derivatencontracten. Maar de kampioen van de derivaten is Deutsche Bank, dat meer dan 75.000 miljard dollar aan contracten heeft afgesloten. Als er ooit iets misloopt op de markten voor afgeleide producten, kan de schade enorm zijn.