De traditionele valuta's, wiens waarde op vertrouwen is gebaseerd, zullen zo goed als waardeloos worden. Te midden van die storm zullen alleen de hard assets hun waarde hebben. Het hoeft waarschijnlijk geen betoog dat goud één van die hard assets is.

Maar misschien komt de door de hyperinflationisten verwachte stijging van de goudprijs uit een heel andere hoek. China kan een nieuwe goudrush ontketenen, zo staat te lezen op de voorcover van een augustus-nummer van het toonaangevend Duits economisch en financieel dagblad.

De traditionele valuta's, wiens waarde op vertrouwen is gebaseerd, zullen zo goed als waardeloos worden. Te midden van die storm zullen alleen de hard assets hun waarde hebben. Het hoeft waarschijnlijk geen betoog dat goud één van die hard assets is. Maar misschien komt de door de hyperinflationisten verwachte stijging van de goudprijs uit een heel andere hoek. China kan een nieuwe goudrush ontketenen, zo staat te lezen op de voorcover van een augustus-nummer van het toonaangevend Duits economisch en financieel dagblad.