Het is nu uitkijken naar het volgende slachtoffer. Alain Bokobza, verantwoordelijk voor asset allocatie strategie bij Société Générale, is van mening dat Groot-Brittannië het volgende probleemgeval voor de financiële markten kan worden.

Op 6 mei zijn het verkiezingen in Groot-Brittannië en de kans is niet onbestaande dat die geen duidelijke overwinnaar gaan opleveren. In dat geval kan het land politiek een moeilijke periode tegemoet zien.

Het deficiet op de begroting gaat in Groot-Brittannië dit jaar oplopen tot 11,80%, een percentage dat akelig dicht in de buurt komt van de 12,90% van Griekenland. Het schuldenprobleem is de Britten dus niet onbekend.

Volgens Pierre-Olivier Beffy van BNP Paribas is de situatie van Groot-Brittannië slechter dan die van Portugal, Spanje of Italië. De kans is dus niet denkbeeldig dat de financiële markten de slagkracht van het land gaan testen.

Heel wat analisten zijn negatief voor de Britse beurs en geven het advies om die in de komende weken beter maar te mijden. Na afloop van de verkiezingen kan de situatie opnieuw worden bekeken.

Het is nu uitkijken naar het volgende slachtoffer. Alain Bokobza, verantwoordelijk voor asset allocatie strategie bij Société Générale, is van mening dat Groot-Brittannië het volgende probleemgeval voor de financiële markten kan worden. Op 6 mei zijn het verkiezingen in Groot-Brittannië en de kans is niet onbestaande dat die geen duidelijke overwinnaar gaan opleveren. In dat geval kan het land politiek een moeilijke periode tegemoet zien. Het deficiet op de begroting gaat in Groot-Brittannië dit jaar oplopen tot 11,80%, een percentage dat akelig dicht in de buurt komt van de 12,90% van Griekenland. Het schuldenprobleem is de Britten dus niet onbekend. Volgens Pierre-Olivier Beffy van BNP Paribas is de situatie van Groot-Brittannië slechter dan die van Portugal, Spanje of Italië. De kans is dus niet denkbeeldig dat de financiële markten de slagkracht van het land gaan testen. Heel wat analisten zijn negatief voor de Britse beurs en geven het advies om die in de komende weken beter maar te mijden. Na afloop van de verkiezingen kan de situatie opnieuw worden bekeken.