Grontmij behaalde een omzet van EUR 192 miljoen en er werd een bedrijfsresultaat van EUR 2,5 miljoen geboekt. Dit was beneden onze verwachting van respectievelijk EUR 197 miljoen en EUR 5,6 miljoen.

In Nederland kwam de omzet lager uit als gevolg van het lagere aantal werkdagen dan vorig jaar, maar ook als gevolg van aanhoudende druk op de planning en ontwerpmarkt.

Ook in het VK en Frankrijk hadden de twee werkdagen minder effect op de omzet.

De ontbrekende werkdagen zijn volgens Grontmij verantwoordelijk voor 4% van de 5% daling van de totale omzet.

Het belangrijkste probleem voor de winstgevendheid ligt in Zweden. Daar had het bedrijf last van verliezen op projecten, zijn nieuwe directeuren aangesteld en vertraagde het groeitempo van de markt, waardoor uiteindelijk het bedrijfsresultaat met EUR 3,4 miljoen daalde.

Het belangrijkste positieve nieuws uit de kwartaalupdate is het feit dat er goede vooruitgang wordt geboekt bij de desinvestering van de Franse activiteiten op het gebied van monitoring en testing.

De problemen in Zweden en Nederland zorgen ervoor dat de kwartaalcijfers van Grontmij wat teleurstellend zijn. In andere, kleinere markten presteert Grontmij goed, maar hiermee kan de afgenomen omzet in andere landen niet gecompenseerd worden.

De koers-winstverhouding voor 2013 is 19, voor 2014 wordt het aandeel gewaardeerd op 12 keer de verwachte winst. Sectorgenoot Arcadis wordt gewaardeerd op respectievelijk 14 en 11,2 keer de verwachte winst. ABN Amro is koper van Grontmij.

Grontmij behaalde een omzet van EUR 192 miljoen en er werd een bedrijfsresultaat van EUR 2,5 miljoen geboekt. Dit was beneden onze verwachting van respectievelijk EUR 197 miljoen en EUR 5,6 miljoen. In Nederland kwam de omzet lager uit als gevolg van het lagere aantal werkdagen dan vorig jaar, maar ook als gevolg van aanhoudende druk op de planning en ontwerpmarkt. Ook in het VK en Frankrijk hadden de twee werkdagen minder effect op de omzet. De ontbrekende werkdagen zijn volgens Grontmij verantwoordelijk voor 4% van de 5% daling van de totale omzet. Het belangrijkste probleem voor de winstgevendheid ligt in Zweden. Daar had het bedrijf last van verliezen op projecten, zijn nieuwe directeuren aangesteld en vertraagde het groeitempo van de markt, waardoor uiteindelijk het bedrijfsresultaat met EUR 3,4 miljoen daalde. Het belangrijkste positieve nieuws uit de kwartaalupdate is het feit dat er goede vooruitgang wordt geboekt bij de desinvestering van de Franse activiteiten op het gebied van monitoring en testing. De problemen in Zweden en Nederland zorgen ervoor dat de kwartaalcijfers van Grontmij wat teleurstellend zijn. In andere, kleinere markten presteert Grontmij goed, maar hiermee kan de afgenomen omzet in andere landen niet gecompenseerd worden. De koers-winstverhouding voor 2013 is 19, voor 2014 wordt het aandeel gewaardeerd op 12 keer de verwachte winst. Sectorgenoot Arcadis wordt gewaardeerd op respectievelijk 14 en 11,2 keer de verwachte winst. ABN Amro is koper van Grontmij.