Het lijkt op het eerste zicht een beetje een paradox: ondanks dat de vrees voor een Chinese groeivertraging in beleggersmiddens sterk aanwezig is (sommige economisten durven zelfs van een regelrechte crash spreken door de perikelen in de Chinese financiële sector), schieten zowel de algemene index van de grondstoffenprijzen (CRB-index) als de sectorindex van de Europese mijnbedrijven de hoogte in.

Wie de markten vanuit technisch standpunt bekijkt, kon de afgelopen maanden niet anders dan vaststellen dat het sentiment voor grondstoffen tot onder het vriespunt gedaald was. "Contrarians" of tegendraadse beleggers weten dan dat ze zeer aandachtig moeten zijn voor een trendommekeer.

En deze trendommekeer zette zich afgelopen zomer in, pauzeerde even in de afgelopen maanden en momenteel vat

de volgende fase van de stijging aan. Van Herck is opnieuw koper van grondstoffen.

Het lijkt op het eerste zicht een beetje een paradox: ondanks dat de vrees voor een Chinese groeivertraging in beleggersmiddens sterk aanwezig is (sommige economisten durven zelfs van een regelrechte crash spreken door de perikelen in de Chinese financiële sector), schieten zowel de algemene index van de grondstoffenprijzen (CRB-index) als de sectorindex van de Europese mijnbedrijven de hoogte in. Wie de markten vanuit technisch standpunt bekijkt, kon de afgelopen maanden niet anders dan vaststellen dat het sentiment voor grondstoffen tot onder het vriespunt gedaald was. "Contrarians" of tegendraadse beleggers weten dan dat ze zeer aandachtig moeten zijn voor een trendommekeer. En deze trendommekeer zette zich afgelopen zomer in, pauzeerde even in de afgelopen maanden en momenteel vat de volgende fase van de stijging aan. Van Herck is opnieuw koper van grondstoffen.