Het ziet er dus naar uit dat de grondstoffenrally zich deze week kan verder zetten. Inmiddels zijn ook de Chinese, Japanse en Britse beleggers in grondstoffen opnieuw in de markt.

De Reuters Jefferies CRB, een index bestaande uit 19 grondstoffen, liet in december een stijging met meer dan 10% opstekenen. Daarmee was december voor grondstoffen de beste maand sinds mei 2009.

Shawn Hackett, commodities analyst bij Hackett Financial Advisors, ziet vers geld van speculanten naar de grondstoffenmarkten vloeien, waardoor de rally zich gewoon verder kan zetten.

Het ziet er dus naar uit dat de grondstoffenrally zich deze week kan verder zetten. Inmiddels zijn ook de Chinese, Japanse en Britse beleggers in grondstoffen opnieuw in de markt. De Reuters Jefferies CRB, een index bestaande uit 19 grondstoffen, liet in december een stijging met meer dan 10% opstekenen. Daarmee was december voor grondstoffen de beste maand sinds mei 2009. Shawn Hackett, commodities analyst bij Hackett Financial Advisors, ziet vers geld van speculanten naar de grondstoffenmarkten vloeien, waardoor de rally zich gewoon verder kan zetten.