De goudprijs zakt steeds dieper weg, inmiddels moet voor een troy ounce goud minder dan 1400 dollar worden betaald. Vooral de grote beleggingsfondsen dumpen op grote schaal hun posities in goud, maar ook in zilver en andere metalen. De zilverprijs daalt zelfs met een percentage dat met dubbele cijfers moet geschreven worden.

Het is van 1980 geleden dat het goud nog een dergelijke bolwassing heeft gekregen. Sinds 1 januari van dit jaar is de goudprjis nu al met bijna 20% gedaald.

Volgens sommige analisten zal de koersval bij het goud nauwelijks te stuiten zijn, het valt onmogelijk te zeggen waar de goudprijs opnieuw vaste voet onder de grond zal vinden.

De goudprijs zakt steeds dieper weg, inmiddels moet voor een troy ounce goud minder dan 1400 dollar worden betaald. Vooral de grote beleggingsfondsen dumpen op grote schaal hun posities in goud, maar ook in zilver en andere metalen. De zilverprijs daalt zelfs met een percentage dat met dubbele cijfers moet geschreven worden. Het is van 1980 geleden dat het goud nog een dergelijke bolwassing heeft gekregen. Sinds 1 januari van dit jaar is de goudprjis nu al met bijna 20% gedaald. Volgens sommige analisten zal de koersval bij het goud nauwelijks te stuiten zijn, het valt onmogelijk te zeggen waar de goudprijs opnieuw vaste voet onder de grond zal vinden.