De grondstoffenprijzen bereikten gisteren namelijk een nieuwe piek voor de afgelopen vijf weken. De stijging had te maken met de verwachting dat de vraag naar energie, basismetalen en voedingsproducten als gevolg van het economisch herstel gaat aantrekken.

De Reuters/Jefferies CRB Index, bestaande uit 19 grondstoffen, steeg met 1,20% tot 267,02 en dat was het hoogste niveau sinds 12 mei. Suiker, koper en aardgas lieten de sterkste stijgingen optekenen.

Dennis Smith, senior account executive bij Archer Financial Services Inc. in Chicago, is van mening dat een sterkere yuan grondstoffen zoals graan en vlees aantrekkelijker zal maken voor Aziatische kopers.

De suikerprijs steeg gisteren met 3,30% en dat was de sterkste stijging sinds 9 juni, de koperprijs ging vlot 5,10% hoger en crude werd 2,30%. Tot en met gisteren was de CRB index in juni met 3,20% gestegen.

Michael K. Smith, president van T&K Futures & Options in Port St. Lucie, Florida, sis van mening dat de beslissing genomen door China indirect de inkomens zal verhogen, waardoor de consumentenvraag zal toenemen. Dus zal ook de vraag naar grondstoffen gaan stijgen.

De grondstoffenprijzen bereikten gisteren namelijk een nieuwe piek voor de afgelopen vijf weken. De stijging had te maken met de verwachting dat de vraag naar energie, basismetalen en voedingsproducten als gevolg van het economisch herstel gaat aantrekken. De Reuters/Jefferies CRB Index, bestaande uit 19 grondstoffen, steeg met 1,20% tot 267,02 en dat was het hoogste niveau sinds 12 mei. Suiker, koper en aardgas lieten de sterkste stijgingen optekenen. Dennis Smith, senior account executive bij Archer Financial Services Inc. in Chicago, is van mening dat een sterkere yuan grondstoffen zoals graan en vlees aantrekkelijker zal maken voor Aziatische kopers. De suikerprijs steeg gisteren met 3,30% en dat was de sterkste stijging sinds 9 juni, de koperprijs ging vlot 5,10% hoger en crude werd 2,30%. Tot en met gisteren was de CRB index in juni met 3,20% gestegen. Michael K. Smith, president van T&K Futures & Options in Port St. Lucie, Florida, sis van mening dat de beslissing genomen door China indirect de inkomens zal verhogen, waardoor de consumentenvraag zal toenemen. Dus zal ook de vraag naar grondstoffen gaan stijgen.