Tegen die achtergrond lijkt het weinig waarschijnlijk dat de commodities vanaf de huidige prijsniveaus nog veel duurder kunnen worden. Société Générale publiceerde onlangs een rapport waarin een verdere daling van de grondstoffenprijzen in het vooruitzicht werd gesteld.

In 2014 zal de Amerikaanse centrale bank ongetwijfeld beginnen te taperen, wat tot gevolg zal hebben dat de rente in de Verenigde Staten kan stijgen. Gecombineerd met een tragere groei in de groeimarkten is dit geen gunstig scenario voor de grondstoffenmarkten.

Tegen die achtergrond lijkt het weinig waarschijnlijk dat de commodities vanaf de huidige prijsniveaus nog veel duurder kunnen worden. Société Générale publiceerde onlangs een rapport waarin een verdere daling van de grondstoffenprijzen in het vooruitzicht werd gesteld. In 2014 zal de Amerikaanse centrale bank ongetwijfeld beginnen te taperen, wat tot gevolg zal hebben dat de rente in de Verenigde Staten kan stijgen. Gecombineerd met een tragere groei in de groeimarkten is dit geen gunstig scenario voor de grondstoffenmarkten.