Arun Murthy, global head of commodities bij Standard Chartered Plc, sluit een correctie in de prijzen met 10 tot 15% niet uit, maar een dergelijke correctie zou een goede aankoopkans bieden.

Volgens Murthy bevinden de grondstoffenprijzen zich nog steeds in een stijgende trend. De Thomson Reuters/Jefferies CRB Index is in de tweede helft van dit jaar al met 18% gestegen.

Murthy is van mening dat de grondstoffenprijzen binnen vijf jaar in Azië worden vastgesteld en niet langer in New York of Londen. Hij stelt een sterke toename van de activiteiten op deze markten vast. Vooral steenkool, palmolie, platina en rubber zouden nog goede kansen bieden.

Arun Murthy, global head of commodities bij Standard Chartered Plc, sluit een correctie in de prijzen met 10 tot 15% niet uit, maar een dergelijke correctie zou een goede aankoopkans bieden. Volgens Murthy bevinden de grondstoffenprijzen zich nog steeds in een stijgende trend. De Thomson Reuters/Jefferies CRB Index is in de tweede helft van dit jaar al met 18% gestegen. Murthy is van mening dat de grondstoffenprijzen binnen vijf jaar in Azië worden vastgesteld en niet langer in New York of Londen. Hij stelt een sterke toename van de activiteiten op deze markten vast. Vooral steenkool, palmolie, platina en rubber zouden nog goede kansen bieden.