Mohamed El-Erian, econoom bij obligatiefondsbeheerder Pimco, is namelijk van mening dat de aankoop door de centrale bank van overheidsobligaties haar doel gaat missen.

Veel van het geld zal namelijk wegvloeien uit de Verenigde Staten en andere bestemmingen zoeken. Eén van die bestemmingen gaan de grondstoffenmarkten zijn.

De UBS Bloomberg Constant Maturity Commodity Index noteert ongeveer 1% onder de piek voor de afgelopen twee jaar. Mohamed El-Erian is van mening dat de centrale banken - dus niet alleen de FED - fouten hebben gemaakt en te veel op korte termijn denken.

Mohamed El-Erian, econoom bij obligatiefondsbeheerder Pimco, is namelijk van mening dat de aankoop door de centrale bank van overheidsobligaties haar doel gaat missen. Veel van het geld zal namelijk wegvloeien uit de Verenigde Staten en andere bestemmingen zoeken. Eén van die bestemmingen gaan de grondstoffenmarkten zijn. De UBS Bloomberg Constant Maturity Commodity Index noteert ongeveer 1% onder de piek voor de afgelopen twee jaar. Mohamed El-Erian is van mening dat de centrale banken - dus niet alleen de FED - fouten hebben gemaakt en te veel op korte termijn denken.