Volgens cijfers verstrekt door de Commodity Futures Trading Commission is het aantal long-posities in crude-oil futures vorige week fors opgelopen, vooral als gevolg van het optreden van hedge-fund managers.

Vanmorgen werden ook de basismetalen opnieuw fors duurder. In de elektronische handel van de London Metal Exchange is de zinkprijs opnieuw gestegen na zeven dagen op rij te zijn gedaald.

Voor een ton zink werd vanmorgen 2363 dollar betaald. Ook de koperprijs steeg met 1,30%. Anderzijds werd ook tarwe vanmorgen opnieuw duurder, dit als gevolg van het La Nina-effect.

Volgens cijfers verstrekt door de Commodity Futures Trading Commission is het aantal long-posities in crude-oil futures vorige week fors opgelopen, vooral als gevolg van het optreden van hedge-fund managers. Vanmorgen werden ook de basismetalen opnieuw fors duurder. In de elektronische handel van de London Metal Exchange is de zinkprijs opnieuw gestegen na zeven dagen op rij te zijn gedaald. Voor een ton zink werd vanmorgen 2363 dollar betaald. Ook de koperprijs steeg met 1,30%. Anderzijds werd ook tarwe vanmorgen opnieuw duurder, dit als gevolg van het La Nina-effect.