In de afgelopen dagen werd er regelmatig gewaarschuwd voor zo'n scenario. In de stress tests voor de Chinese banken werd uitgegaan van een daling van de vastgoedprijzen in China met maar liefst 60%.

Als de bouwsector gaat stagneren of achteruitboeren, zal onvermijdelijk de vraag naar staal, cement en andere grondstoffen fors gaan afnemen. Dat kan de prijzen voor andere grondstoffen onder druk gaan zetten.

Kun verwijst naar een gebeurtenis die zich 10 jaar geleden in de provincie Hainan heeft afgespeeld. Daar werden een aantal appartementsgebouwen wegens overaanbod niet afgewerkt, waardoor de banken met een aantal slechte kredieten opgezadeld werden. De economie kan echter eveneens flinke klappen krijgen.

In de afgelopen dagen werd er regelmatig gewaarschuwd voor zo'n scenario. In de stress tests voor de Chinese banken werd uitgegaan van een daling van de vastgoedprijzen in China met maar liefst 60%. Als de bouwsector gaat stagneren of achteruitboeren, zal onvermijdelijk de vraag naar staal, cement en andere grondstoffen fors gaan afnemen. Dat kan de prijzen voor andere grondstoffen onder druk gaan zetten. Kun verwijst naar een gebeurtenis die zich 10 jaar geleden in de provincie Hainan heeft afgespeeld. Daar werden een aantal appartementsgebouwen wegens overaanbod niet afgewerkt, waardoor de banken met een aantal slechte kredieten opgezadeld werden. De economie kan echter eveneens flinke klappen krijgen.