De marge, de waarborg die de handelaren moeten neerleggen om posities in te nemen, werd voor de futures op sojabonen toen met 10% verhoogd. De maatregel werd ingevoerd nadat de prijzen een nieuwe piek voor de afgelopen 26 maanden bereikten.

Op de Comex, een dochter van de CME, werden de marges voor zilver verhoogd van 5000 naar 6500 dollar per contract. De zilverprijs bereikte niet zo lang geleden een nieuwe piek voor de afgelopen 30 jaar.

ICE Futures U.S. verhoogde de marges voor katoen (dat een nieuwe recordprijs voor 140 jaar liet optekenen), LCH.Clearnet trok de marges voor robusta koffie, cacoa en suiker omhoog.

Michael K. Smith, presiqdent van T&K Futures & Options in Port St. Lucie, Florida, is van mening dat het niet meer dan normaal is dat de marges in periodes van grote volatiliteit opgetrokken worden.

De marge, de waarborg die de handelaren moeten neerleggen om posities in te nemen, werd voor de futures op sojabonen toen met 10% verhoogd. De maatregel werd ingevoerd nadat de prijzen een nieuwe piek voor de afgelopen 26 maanden bereikten. Op de Comex, een dochter van de CME, werden de marges voor zilver verhoogd van 5000 naar 6500 dollar per contract. De zilverprijs bereikte niet zo lang geleden een nieuwe piek voor de afgelopen 30 jaar. ICE Futures U.S. verhoogde de marges voor katoen (dat een nieuwe recordprijs voor 140 jaar liet optekenen), LCH.Clearnet trok de marges voor robusta koffie, cacoa en suiker omhoog. Michael K. Smith, presiqdent van T&K Futures & Options in Port St. Lucie, Florida, is van mening dat het niet meer dan normaal is dat de marges in periodes van grote volatiliteit opgetrokken worden.