Vast stata wel dat de grondstoffenindices Dow Jones-UBS en SPGSCI in de eerste helft van januari worden herschikt, waarbij aan sommige grondstoffen een zwaardere weging wordt toegekend en aan andere een lichtere.

De Dow Jones-UBS en SPGSCI zijn niet onbelangrijk, want beide indices gelden als benchmark voor een bedrag van ongeveer 200 miljard dollar aan investeringen door beleggingsfondsen.

Investment bank JPMorgan Chase is van mening dat op de eerste plaats de weging van olie en aardgas zal worden aangepast. Aardgas, waarvan de prijs zich aan de onderzijde van het prijskanaal voor de afgelopen 20 jaar bevindt, zou volgens de analisten van de bank dit jaar fors kunnen stijgen.

Vast stata wel dat de grondstoffenindices Dow Jones-UBS en SPGSCI in de eerste helft van januari worden herschikt, waarbij aan sommige grondstoffen een zwaardere weging wordt toegekend en aan andere een lichtere. De Dow Jones-UBS en SPGSCI zijn niet onbelangrijk, want beide indices gelden als benchmark voor een bedrag van ongeveer 200 miljard dollar aan investeringen door beleggingsfondsen. Investment bank JPMorgan Chase is van mening dat op de eerste plaats de weging van olie en aardgas zal worden aangepast. Aardgas, waarvan de prijs zich aan de onderzijde van het prijskanaal voor de afgelopen 20 jaar bevindt, zou volgens de analisten van de bank dit jaar fors kunnen stijgen.