Bernanke wees alle verantwoordelijkheid van de stijging van de grondstoffenprijzen van de hand. De betrokken landen zouden zelf in eigen huis orde op zaken moeten stellen, waarmee duidelijk een hint richting China werd gegeven.

Daarmee probeerde Bernanke in eigen land zowel de eigen partij als de republikeinse oppositie te plezieren. Die horen namelijk beiden graag dat China hard wordt aangepakt.

De grondstoffenhandelaren lachten Bernanke na zijn speech openlijk uit. Inderdaad zijn er fundamentele redenen die de stijging van de grondstoffenprijzen rechtvaardigen, maar de stroom liquiditeiten waarmee de FED-voorzitter de wereld heeft overspoeld hebben ongetwijfeld eveneens hun duit in het zakje gedaan.

Bernanke wees alle verantwoordelijkheid van de stijging van de grondstoffenprijzen van de hand. De betrokken landen zouden zelf in eigen huis orde op zaken moeten stellen, waarmee duidelijk een hint richting China werd gegeven. Daarmee probeerde Bernanke in eigen land zowel de eigen partij als de republikeinse oppositie te plezieren. Die horen namelijk beiden graag dat China hard wordt aangepakt. De grondstoffenhandelaren lachten Bernanke na zijn speech openlijk uit. Inderdaad zijn er fundamentele redenen die de stijging van de grondstoffenprijzen rechtvaardigen, maar de stroom liquiditeiten waarmee de FED-voorzitter de wereld heeft overspoeld hebben ongetwijfeld eveneens hun duit in het zakje gedaan.