Uit de grafiek blijkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers de performance van grondstoffentracker te leiden tot een relatief koopsignaal ten opzichte van de iShares MSCI All Countries World index.

De berekeningen afkomstig van bovenvermeld mediabericht zijn gebaseerd op twee ETF's genoteerd in US-dollars. Gelet op het feit dat er momenteel een valuta-oorlog wordt gevoerd, maakt het voor de aandelenbelegger met een internationale blik wel uit in welke regio hij/zij buiten Europa belegt gelet op het valutarisico.

Het Financieele Dagblad meldde vorige week: "Bij de regio-allocatie is de voorkeur voor aandelen Azië-Pacific ex Japan het grootst, maar het best deed Europa het in de eerste 31 dagen".

De in euro's genoteerde iShares Asia Pacific trekken na een relatief zwakke periode aan ten opzichte van de iShares Europe, maar er is meer kracht nodig om de groen/zwarte gemiddelden afgeleid van de roze relatieve sterktelijn beiden te laten stijgen. De opgaande trend in Asia Pacific is intact.

Een aandachtspunt is het feit dat de MSCI Asia-Pacific ex-Japan chart recent 'overbought' is geraakt nabij een horizontale weerstand (gevormd door de top uit 2011). Dit kan aanleiding zijn om enig oponthoud te verwachten.

Uit de grafiek blijkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers de performance van grondstoffentracker te leiden tot een relatief koopsignaal ten opzichte van de iShares MSCI All Countries World index. De berekeningen afkomstig van bovenvermeld mediabericht zijn gebaseerd op twee ETF's genoteerd in US-dollars. Gelet op het feit dat er momenteel een valuta-oorlog wordt gevoerd, maakt het voor de aandelenbelegger met een internationale blik wel uit in welke regio hij/zij buiten Europa belegt gelet op het valutarisico. Het Financieele Dagblad meldde vorige week: "Bij de regio-allocatie is de voorkeur voor aandelen Azië-Pacific ex Japan het grootst, maar het best deed Europa het in de eerste 31 dagen". De in euro's genoteerde iShares Asia Pacific trekken na een relatief zwakke periode aan ten opzichte van de iShares Europe, maar er is meer kracht nodig om de groen/zwarte gemiddelden afgeleid van de roze relatieve sterktelijn beiden te laten stijgen. De opgaande trend in Asia Pacific is intact. Een aandachtspunt is het feit dat de MSCI Asia-Pacific ex-Japan chart recent 'overbought' is geraakt nabij een horizontale weerstand (gevormd door de top uit 2011). Dit kan aanleiding zijn om enig oponthoud te verwachten.