Yamada baseert haar prognose op de evolutie van de Thomson Reuters Equal Weight Continuous Commodity Index (de CCI), een index bestaande uit 17 grondstoffen, zowel metalen als granen, energie, vee enzovoort. Vooral op lange termijn zien de signalen er archi-slecht uit.

Sinds midden-februari 2011 is de CCI met een kwart gedaald en daarmee werd een sterk negatief signaal gegeven. De index bevindt zich in een neerwaartse driehoek, wat laat vermoeden dat een verdere prijsdaling waarschijnlijk is. Elke poging tot rallyen is in de afgelopen drie jaar stilgevallen en dat betekent dat de grondstoffenmarkt elk gevoel van kracht mist.

Yamada baseert haar prognose op de evolutie van de Thomson Reuters Equal Weight Continuous Commodity Index (de CCI), een index bestaande uit 17 grondstoffen, zowel metalen als granen, energie, vee enzovoort. Vooral op lange termijn zien de signalen er archi-slecht uit. Sinds midden-februari 2011 is de CCI met een kwart gedaald en daarmee werd een sterk negatief signaal gegeven. De index bevindt zich in een neerwaartse driehoek, wat laat vermoeden dat een verdere prijsdaling waarschijnlijk is. Elke poging tot rallyen is in de afgelopen drie jaar stilgevallen en dat betekent dat de grondstoffenmarkt elk gevoel van kracht mist.