Aanleiding voor de prijsdaling is de vrees dat de vraag vanuit China niet zo robuust zal zijn als aanvankelijk werd aangenomen. Aanleiding waren uitspraken die gisteren werden gedaan door de gouverneur van de People's Bank of China.

Gouverneur Zhou Xiaochuan van de centrale bank verklaarde dat de Chinese overheid voorzichtig moet zijn met het wegtrekken van de economische steunmaatregelen.

Het algemeen economisch herstel is volgens Zhou minder solide dan het op het eerste gezicht wel zou lijken. Daarom moet zeer zorgvuldig worden omgesprongen bij de timing van de exit-strategie.

De koperprijs is vorig jaar verdubbeld en het lijkt onwaarschijnlijk dat die prestatie dit jaar nog eens overgedaan kan worden. Volgens heel wat handelaren in non ferro's is de koperprijs kwetsbaar geworden voor een correctie. Die hoeft echter niet zo ver te reiken, want de vraag vanuit China naar koper blijft hoe dan ook groot.

Aanleiding voor de prijsdaling is de vrees dat de vraag vanuit China niet zo robuust zal zijn als aanvankelijk werd aangenomen. Aanleiding waren uitspraken die gisteren werden gedaan door de gouverneur van de People's Bank of China. Gouverneur Zhou Xiaochuan van de centrale bank verklaarde dat de Chinese overheid voorzichtig moet zijn met het wegtrekken van de economische steunmaatregelen. Het algemeen economisch herstel is volgens Zhou minder solide dan het op het eerste gezicht wel zou lijken. Daarom moet zeer zorgvuldig worden omgesprongen bij de timing van de exit-strategie. De koperprijs is vorig jaar verdubbeld en het lijkt onwaarschijnlijk dat die prestatie dit jaar nog eens overgedaan kan worden. Volgens heel wat handelaren in non ferro's is de koperprijs kwetsbaar geworden voor een correctie. Die hoeft echter niet zo ver te reiken, want de vraag vanuit China naar koper blijft hoe dan ook groot.