De correctie is de ergste sinds 2008. De Reuters/Jefferies CRB Index, bestaande uit 19 grondstoffen, is tijdens het tweede kwartaal met 5,40% teruggevallen. In het eerste kwartaal was er al een verlies van 3,50%.

Dhiren Sarin sluit niet uit dat de index zal terugvallen tot in de buurt van het dieptepunt voor dit jaar op 247,25. Dit niveau zou deze maand nog worden bereikt. Een terugval daaronder betekent uiteraard een negatief signaal.

De vooruitzichten voor de CRB Index zien er volgens Sarin bearish uit, de trend is dalend en zal voorlopig niet gebroken worden. In juni steeg de index gedurende drie weken op rij, om in de laatste week van de maand nogmaals met 4,20% te corrigeren.

Aanleiding voor de bearish trend op de markt is de vrees dat de Europese begrotingscrisis de economische groei gaat afremmen en zodoende de vraag naar grondstoffen zal doen toenemen.

De correctie is de ergste sinds 2008. De Reuters/Jefferies CRB Index, bestaande uit 19 grondstoffen, is tijdens het tweede kwartaal met 5,40% teruggevallen. In het eerste kwartaal was er al een verlies van 3,50%. Dhiren Sarin sluit niet uit dat de index zal terugvallen tot in de buurt van het dieptepunt voor dit jaar op 247,25. Dit niveau zou deze maand nog worden bereikt. Een terugval daaronder betekent uiteraard een negatief signaal. De vooruitzichten voor de CRB Index zien er volgens Sarin bearish uit, de trend is dalend en zal voorlopig niet gebroken worden. In juni steeg de index gedurende drie weken op rij, om in de laatste week van de maand nogmaals met 4,20% te corrigeren. Aanleiding voor de bearish trend op de markt is de vrees dat de Europese begrotingscrisis de economische groei gaat afremmen en zodoende de vraag naar grondstoffen zal doen toenemen.