Er is vandaag weer heel wat beweging op de financiële markten, met onder andere een stevige correctie in de koers van de euro. Vanmorgen kreeg de yen al klappen, wat betekent dat de dollar opnieuw sterker is geworden ten opzichte van de belangrijkste andere valuta's.

Daardoor wordt de exportpositie van de Amerikaanse bedrijven ondermijnd. De sterkere dollar vormt de rechtstreekse aanleiding voor een correctie op de grondstoffenmarkten. De goudprijs krijgt klappen, maar ook olie, basismetalen enzovoort worden fors goedkoper.

Er is vandaag weer heel wat beweging op de financiële markten, met onder andere een stevige correctie in de koers van de euro. Vanmorgen kreeg de yen al klappen, wat betekent dat de dollar opnieuw sterker is geworden ten opzichte van de belangrijkste andere valuta's. Daardoor wordt de exportpositie van de Amerikaanse bedrijven ondermijnd. De sterkere dollar vormt de rechtstreekse aanleiding voor een correctie op de grondstoffenmarkten. De goudprijs krijgt klappen, maar ook olie, basismetalen enzovoort worden fors goedkoper.