De euro-dollarverhouding beweegt zich nu al anderhalve maand binnenin een bandbreedte tussen 1,25 en 1,30. Een overtuigende uitbraak buiten één van deze grenzen zal volgens P&B Invest meer dan waarschijnlijk een trendversnelling in werking zetten.

De vraag naar Amerikaanse staatsobligaties lijkt onverzadigbaar, wat bewijst dat de beleggers nog steeds de voorkeur aan veiligheid geven. Sommige analisten vrezen echter dat de markt voor 'treasuries' (Amerikaanse staatsobligaties) de volgende zeepbel gaat worden.

Wall Street noteert nog steeds stevig in de plus, gestimuleerd door de hoop op een oplossing voor de autosector. Zowel de Dow Jones als de S&P boeken winsten van meer dan anderhalf procent.
In de steenkoolsector laten Peabody Energy en Massey Energy forse koersstijgingen optekenen. De steenkoolprijzen stegen tot het hoogste niveau in zeven dagen, onder andere als gevolg van hogere verschepingskosten.

In de oliesector stijgt de koers van Marathon Oil voor de vierde keer in evenveel dagen. Ook de basismetalen worden opnieuw duurder, wat zich onder andere vertaalt in een koersstijging bij Alcoa.

De euro-dollarverhouding beweegt zich nu al anderhalve maand binnenin een bandbreedte tussen 1,25 en 1,30. Een overtuigende uitbraak buiten één van deze grenzen zal volgens P&B Invest meer dan waarschijnlijk een trendversnelling in werking zetten.De vraag naar Amerikaanse staatsobligaties lijkt onverzadigbaar, wat bewijst dat de beleggers nog steeds de voorkeur aan veiligheid geven. Sommige analisten vrezen echter dat de markt voor 'treasuries' (Amerikaanse staatsobligaties) de volgende zeepbel gaat worden. Wall Street noteert nog steeds stevig in de plus, gestimuleerd door de hoop op een oplossing voor de autosector. Zowel de Dow Jones als de S&P boeken winsten van meer dan anderhalf procent. In de steenkoolsector laten Peabody Energy en Massey Energy forse koersstijgingen optekenen. De steenkoolprijzen stegen tot het hoogste niveau in zeven dagen, onder andere als gevolg van hogere verschepingskosten. In de oliesector stijgt de koers van Marathon Oil voor de vierde keer in evenveel dagen. Ook de basismetalen worden opnieuw duurder, wat zich onder andere vertaalt in een koersstijging bij Alcoa.