Het herstel verliep echter opmerkelijk snel, hetgeen aangeeft dat de onderliggende trend goed blijft. Volgens de analisten biedt elke correctie in de grondstoffenprijzen een koopkans.

Dat is onder andere de mening van Jeffrey Currie van Goldman Sachs, die vaststelt dat de vraag naar grondstoffen nog altijd verbetert. Onzekerheid kan de prijsvorming nog even afremmen, maar daar zou verandering in kunnen komen wanneer die onzekerheid wegebt.

Currie verwacht een gemiddelde goudprijs van 1250 dollar per troy ounce in het derde kwartaal, terwijl de olieprijs in die periode gemiddeld 94 dollar per vat zou bedragen. In het vierde kwartaal kan een vat ruwe olie 93 dollar bedragen. De koperprijs zou anderzijds wat kunnen verzwakken.

Het herstel verliep echter opmerkelijk snel, hetgeen aangeeft dat de onderliggende trend goed blijft. Volgens de analisten biedt elke correctie in de grondstoffenprijzen een koopkans. Dat is onder andere de mening van Jeffrey Currie van Goldman Sachs, die vaststelt dat de vraag naar grondstoffen nog altijd verbetert. Onzekerheid kan de prijsvorming nog even afremmen, maar daar zou verandering in kunnen komen wanneer die onzekerheid wegebt. Currie verwacht een gemiddelde goudprijs van 1250 dollar per troy ounce in het derde kwartaal, terwijl de olieprijs in die periode gemiddeld 94 dollar per vat zou bedragen. In het vierde kwartaal kan een vat ruwe olie 93 dollar bedragen. De koperprijs zou anderzijds wat kunnen verzwakken.