Vooral de olieprijs ging fors hoger, voor een olieprijs werd vanmorgen 77,12 dollar bekend, hetgeen overeenstemt met een stijging van 2,70% ten opzichte van het slotniveau van afgelopen vrijdag.

Koper werd 2,20% duurder, aluminium steeg vanmorgen met meer dan 3%. Ook soft commodities als rubber werden duurder als gevolg van de verwachting van een stijging van de vraag.

Tetsu Emori van grondstoffenbureau Ashtmax in Tokio stelt vast dat er opnieuw meer interesse is voor risicovolle grondstoffen. Wie vorige week verkocht, koopt vandaag opnieuw.

De Algerijnse olieminister Chakib Khelil verwacht dat de olieprijs opnieuw gaat postvatten in een range van 80 tot 85 dollar zodra de Griekenland-crisis opgelost is. Vorige week bereikte de crudeprijs op 75,11 dollar het laagste niveau sinds 15 februari.

Vooral de olieprijs ging fors hoger, voor een olieprijs werd vanmorgen 77,12 dollar bekend, hetgeen overeenstemt met een stijging van 2,70% ten opzichte van het slotniveau van afgelopen vrijdag. Koper werd 2,20% duurder, aluminium steeg vanmorgen met meer dan 3%. Ook soft commodities als rubber werden duurder als gevolg van de verwachting van een stijging van de vraag. Tetsu Emori van grondstoffenbureau Ashtmax in Tokio stelt vast dat er opnieuw meer interesse is voor risicovolle grondstoffen. Wie vorige week verkocht, koopt vandaag opnieuw. De Algerijnse olieminister Chakib Khelil verwacht dat de olieprijs opnieuw gaat postvatten in een range van 80 tot 85 dollar zodra de Griekenland-crisis opgelost is. Vorige week bereikte de crudeprijs op 75,11 dollar het laagste niveau sinds 15 februari.