Volgens Aronstein zijn vooral futures op basismetalen, landbouwproducten en energie kansrijk. De fondsbeheerder plaatst 20% van zijn kapitaal in grondstoffen, rekening houdend met een fors herstel.

Hij gelooft dat de analisten te negatief zijn voor de wereldeconomie. De koers- en prijsdalingen die we hebben gezien, waren volgens Aronstein te vergelijken met de reactie die meestal volgt op het uitbreken van een oorlog.

Volgens Aronstein is het momenteel het ideale tijdstip om in grondstoffen te beleggen, gezien het feit dat de voorraden drastisch zijn gereduceerd. Bovendien is er veel minder geïnvesteerd in exploratie.

Daardoor dreigt er een aanbodtekort te ontstaan. Aronstein merkt op dat de voorraden sterk zijn teruggevallen, een vaststelling die voor zowat alle grondstoffen geldt.

De combinatie van lagere voorraden, minder aanbod, een weer aantrekkende vraag en hernieuwde belangstelling van de kant van de beleggers moet automatisch leiden tot hogere prijzen.

Volgens Aronstein zijn vooral futures op basismetalen, landbouwproducten en energie kansrijk. De fondsbeheerder plaatst 20% van zijn kapitaal in grondstoffen, rekening houdend met een fors herstel. Hij gelooft dat de analisten te negatief zijn voor de wereldeconomie. De koers- en prijsdalingen die we hebben gezien, waren volgens Aronstein te vergelijken met de reactie die meestal volgt op het uitbreken van een oorlog. Volgens Aronstein is het momenteel het ideale tijdstip om in grondstoffen te beleggen, gezien het feit dat de voorraden drastisch zijn gereduceerd. Bovendien is er veel minder geïnvesteerd in exploratie. Daardoor dreigt er een aanbodtekort te ontstaan. Aronstein merkt op dat de voorraden sterk zijn teruggevallen, een vaststelling die voor zowat alle grondstoffen geldt. De combinatie van lagere voorraden, minder aanbod, een weer aantrekkende vraag en hernieuwde belangstelling van de kant van de beleggers moet automatisch leiden tot hogere prijzen.