Dit bedrag wordt in delen uitbetaald. Griekenland is volgens ABN Amro goed op weg om orde op zaken te stellen, maar de staatsschulden lijken nog steeds onhoudbaar.

De steun is toegezegd nadat Griekenland is overeengekomen om nog meer te bezuinigen. Hoewel de details vaag blijven, zal er volgens rapporten op 4,000 banen worden bezuinigd in de publieke sector en een herplaatsing van 25.000 banen voor het einde van dit jaar.

De steun zal in termijnen worden uitbetaald om er zo voor te zorgen dat afspraken worden nagekomen.

De eurozone zal EUR 3 miljard bijdragen, EUR 1,8 miljard komt voor rekening van het IMF en EUR 2 miljard van de ECB en nationale centrale banken.

De eurozone zal deze maand EUR 2,5 miljard storten.

De rest van het bedrag zal in oktober worden uitbetaald, ervan uitgaande dat de Griekse overheid de afspraken nakomt.

Het lijkt er op dat het proces steeds een beetje soepeler verloopt, nu alle partijen een meer constructieve houding aannemen.

Het wordt nu voor iedereen duidelijk dat het mislukken van het hervormingsprogramma voor niemand gunstig is.

Dit bedrag wordt in delen uitbetaald. Griekenland is volgens ABN Amro goed op weg om orde op zaken te stellen, maar de staatsschulden lijken nog steeds onhoudbaar. De steun is toegezegd nadat Griekenland is overeengekomen om nog meer te bezuinigen. Hoewel de details vaag blijven, zal er volgens rapporten op 4,000 banen worden bezuinigd in de publieke sector en een herplaatsing van 25.000 banen voor het einde van dit jaar. De steun zal in termijnen worden uitbetaald om er zo voor te zorgen dat afspraken worden nagekomen. De eurozone zal EUR 3 miljard bijdragen, EUR 1,8 miljard komt voor rekening van het IMF en EUR 2 miljard van de ECB en nationale centrale banken. De eurozone zal deze maand EUR 2,5 miljard storten. De rest van het bedrag zal in oktober worden uitbetaald, ervan uitgaande dat de Griekse overheid de afspraken nakomt. Het lijkt er op dat het proces steeds een beetje soepeler verloopt, nu alle partijen een meer constructieve houding aannemen. Het wordt nu voor iedereen duidelijk dat het mislukken van het hervormingsprogramma voor niemand gunstig is.