Op 16 augustus worden de BBP-cijfers over het tweede kwartaal bekendgemaakt. De consensusgroei ligt op een groei van het BBP met nog 2,30%, tegenover een groei met 5% in het eerste kwartaal.

De economen sluiten echter niet uit dat de groeivertraging sterker is geweest, met mogelijk zelfs een BBP-groei van minder dan 2%.

Een bedreigende factor is bijvoorbeeld de yen, die als gevolg van een koersstijging de positie van de exportgerichte bedrijven ondermijnt.

Daarnaast dreigt het uitdoven van de stimuleringsmaatregelen de consumentenbestedingen onder druk te zetten. Mogelijk gaat Kan prioriteit geven aan het stimuleren van de economische groei, waardoor de reductie van het overheidstekort naar de achtergrond verdwijnt.

Op 16 augustus worden de BBP-cijfers over het tweede kwartaal bekendgemaakt. De consensusgroei ligt op een groei van het BBP met nog 2,30%, tegenover een groei met 5% in het eerste kwartaal. De economen sluiten echter niet uit dat de groeivertraging sterker is geweest, met mogelijk zelfs een BBP-groei van minder dan 2%. Een bedreigende factor is bijvoorbeeld de yen, die als gevolg van een koersstijging de positie van de exportgerichte bedrijven ondermijnt. Daarnaast dreigt het uitdoven van de stimuleringsmaatregelen de consumentenbestedingen onder druk te zetten. Mogelijk gaat Kan prioriteit geven aan het stimuleren van de economische groei, waardoor de reductie van het overheidstekort naar de achtergrond verdwijnt.