Maar dit zal niet leiden tot een serieuze en langdurige groeivertraging en het beleggingsklimaat voor aandelen zal vriendelijk blijven.

Trevor Greetham, Head of Tactical Asset Allocation bij Fidelity Wordwide Investment, zegt in het rapport dat hij overwogen blijft in Amerikaans aandelen omdat de economie in de VS blijft groeien en structurele verbetering worden doorgevoerd.

Binnen de aandelensector in de VS blijft hij overwogen in de gezondheidssector en de technologie.

Enkele hoofdpunten uit Clockwise zijn :

• De economische groei in de VS blijft aanhouden terwijl de groeivertraging in China zorgt voor neerwaartse druk op grondstoffenprijzen.

• De huidige situatie lijkt op die van medio jaren negentig. Ook toen was er sprake van een langdurig economisch herstel, wist de VS de wereldeconomie op te stuwen, hadden opkomende landen het moeilijk waardoor grondstofprijzen daalden en konden en de centrale banken van de G7 landen dankzij de lage inflatie een ruim monetair beleid voeren waar de aandelenmarkten in de ontwikkelde landen van profiteerden.

• Nu de economische indicatoren minder positieve signalen afgeven heeft Greetham de overwogen positie in aandelen wat teruggebracht. Hij blijft ruim overwogen in Amerikaanse aandelen - met name gezondheidszorg en technologie - en in de Amerikaanse dollar. Hij heeft een neutrale weging in Europese aandelen en is onderwogen in opkomende aandelenmarkten, onder meer omdat deze markten geraakt zullen worden door zwakkere grondstofprijzen en een terugkeer van kapitaal naar de VS.

• Greetham blijft ook onderwogen in staatsobligaties en geeft de voorkeur aan high yield

Maar dit zal niet leiden tot een serieuze en langdurige groeivertraging en het beleggingsklimaat voor aandelen zal vriendelijk blijven. Trevor Greetham, Head of Tactical Asset Allocation bij Fidelity Wordwide Investment, zegt in het rapport dat hij overwogen blijft in Amerikaans aandelen omdat de economie in de VS blijft groeien en structurele verbetering worden doorgevoerd. Binnen de aandelensector in de VS blijft hij overwogen in de gezondheidssector en de technologie. Enkele hoofdpunten uit Clockwise zijn : • De economische groei in de VS blijft aanhouden terwijl de groeivertraging in China zorgt voor neerwaartse druk op grondstoffenprijzen. • De huidige situatie lijkt op die van medio jaren negentig. Ook toen was er sprake van een langdurig economisch herstel, wist de VS de wereldeconomie op te stuwen, hadden opkomende landen het moeilijk waardoor grondstofprijzen daalden en konden en de centrale banken van de G7 landen dankzij de lage inflatie een ruim monetair beleid voeren waar de aandelenmarkten in de ontwikkelde landen van profiteerden. • Nu de economische indicatoren minder positieve signalen afgeven heeft Greetham de overwogen positie in aandelen wat teruggebracht. Hij blijft ruim overwogen in Amerikaanse aandelen - met name gezondheidszorg en technologie - en in de Amerikaanse dollar. Hij heeft een neutrale weging in Europese aandelen en is onderwogen in opkomende aandelenmarkten, onder meer omdat deze markten geraakt zullen worden door zwakkere grondstofprijzen en een terugkeer van kapitaal naar de VS. • Greetham blijft ook onderwogen in staatsobligaties en geeft de voorkeur aan high yield