In de maand juli zou de elektriciteitsconsumptie in beide provincies met meer dan 10% zijn gedaald ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Ook in grote delen van West-China is de elektriciteitsconsumptie gedaald, wat wijst op een economische groeivertraging.

Output van vlakglas stuikt in elkaar

Het scenario van een forse groeivertraging wordt ook door andere macro-economische indicatoren bevestigd. Het persbureau Xinhua maakte bekend dat de output van Chinees cement dit jaar maar met 5% is gestegen, tegenover nog een groei met nog 14,30% over de eerste zeven maanden van dit jaar.

De output van vlakglas is zelfs in elkaar gestuikt, als we Xinhua mogen geloven. Die output is met 10,20% tussen januari en juli, tegenover een groei met 20% over dezelfde periode van vorig jaar.

De bedrijven in de bouwsector hebben de winst anderzijds met 7% zien dalen. Als de cijfers kloppen, begint de groeivertraging van de Chinese economie verontrustende vormen aan te nemen.

In de maand juli zou de elektriciteitsconsumptie in beide provincies met meer dan 10% zijn gedaald ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Ook in grote delen van West-China is de elektriciteitsconsumptie gedaald, wat wijst op een economische groeivertraging. Output van vlakglas stuikt in elkaar Het scenario van een forse groeivertraging wordt ook door andere macro-economische indicatoren bevestigd. Het persbureau Xinhua maakte bekend dat de output van Chinees cement dit jaar maar met 5% is gestegen, tegenover nog een groei met nog 14,30% over de eerste zeven maanden van dit jaar. De output van vlakglas is zelfs in elkaar gestuikt, als we Xinhua mogen geloven. Die output is met 10,20% tussen januari en juli, tegenover een groei met 20% over dezelfde periode van vorig jaar. De bedrijven in de bouwsector hebben de winst anderzijds met 7% zien dalen. Als de cijfers kloppen, begint de groeivertraging van de Chinese economie verontrustende vormen aan te nemen.