De onderhandelingen over de zogenaamde 'fiscal cliff' blijken voorlopig muurvast te zitten, zodat de aandacht zich voorlopig weer even verplaatst naar de macro-economische indicatoren.

In de Verenigde Staten werd het cijfer over de groei van het BNP opwaarts bijgesteld van het eerder gerapporteerde +2,0% naar +2,7%.

Dat was volgens Theodoor Gilissen Bankiers geen verrassing, want de markt had rekening gehouden met een opwaartse bijstelling naar 2,8%.vanwege meevallende export en voorraadeffecten.

De mooie groei wordt in het vierde kwartaal volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet voortgezet vanwege de incidentele effecten en de orkaan Sandy die eind oktober toesloeg.

De onderhandelingen over de zogenaamde 'fiscal cliff' blijken voorlopig muurvast te zitten, zodat de aandacht zich voorlopig weer even verplaatst naar de macro-economische indicatoren. In de Verenigde Staten werd het cijfer over de groei van het BNP opwaarts bijgesteld van het eerder gerapporteerde +2,0% naar +2,7%. Dat was volgens Theodoor Gilissen Bankiers geen verrassing, want de markt had rekening gehouden met een opwaartse bijstelling naar 2,8%.vanwege meevallende export en voorraadeffecten. De mooie groei wordt in het vierde kwartaal volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet voortgezet vanwege de incidentele effecten en de orkaan Sandy die eind oktober toesloeg.