Ter vergelijking: in het afgelopen decennium lieten de emerging markets een gemiddelde groei met 6,40% optekenen. Op basis van de BBP-cijfers tot en met de maand mei is het tweede kwartaal zeker niet beter geworden. In alle regio's werden een vertragende tot zelfs zeer trage groei opgetekend.

Gareth Leather, Asia economist bij Capital Economics, is van mening dat er niet op de groeimarkten moet worden gerekend als motor voor de wereldwijde economische groei, iets wat nochtans heel wat economen doen. Vooral bij de toekomst van de Chinese economie moet vraagtekens geplaatst worden.

Ter vergelijking: in het afgelopen decennium lieten de emerging markets een gemiddelde groei met 6,40% optekenen. Op basis van de BBP-cijfers tot en met de maand mei is het tweede kwartaal zeker niet beter geworden. In alle regio's werden een vertragende tot zelfs zeer trage groei opgetekend. Gareth Leather, Asia economist bij Capital Economics, is van mening dat er niet op de groeimarkten moet worden gerekend als motor voor de wereldwijde economische groei, iets wat nochtans heel wat economen doen. Vooral bij de toekomst van de Chinese economie moet vraagtekens geplaatst worden.