Het BBP steeg tijdens het tweede kwartaal met 1,20%, dit in vergelijking met het eerste kwartaal. Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar bedroeg de groei van het BBP maar 0,70%.

Het groeitempo was hoger dan verwacht, want de consensusverwachting bij de analisten lag op een groei met maar 0,90%. Op basis van de BBP-cijfers mag worden verwacht dat de rente begin volgend jaar weer gaat opgetrokken worden.

De grote Chinese vraag naar ijzererts en naar andere grondstoffen heeft bedrijven als BHP Billiton er toe gebracht om de productie te verhogen, wat meteen verklaart waarom de Australische economie sneller dan verwacht groeit.

Het BBP steeg tijdens het tweede kwartaal met 1,20%, dit in vergelijking met het eerste kwartaal. Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar bedroeg de groei van het BBP maar 0,70%. Het groeitempo was hoger dan verwacht, want de consensusverwachting bij de analisten lag op een groei met maar 0,90%. Op basis van de BBP-cijfers mag worden verwacht dat de rente begin volgend jaar weer gaat opgetrokken worden. De grote Chinese vraag naar ijzererts en naar andere grondstoffen heeft bedrijven als BHP Billiton er toe gebracht om de productie te verhogen, wat meteen verklaart waarom de Australische economie sneller dan verwacht groeit.