Zij rekenen voor dit jaar op een groei van het BBP met 10,10%, waar voordien op een groei met 11,40% was gerekend. De aanpassing van de groeiprognoses heeft op de eerste plaats te maken met de maatregelen die door de regering werden getroffen.

Xu Shaoshi, minister van Land en Natuurlijke Hulpbronnen, verklaarde in de Securities Times anderzijds dat de vastgoedmarkt in de komende maanden kan gaan corrigeren. Die prijzen stabiliseren nu, maar de kansen op een correctie nemen toe.

De Amerikaanse econoom Rogoff waarschuwde in februari al dat de vastgoedprijzen in steden als Beijing en Shanghai niets meer met de realiteit van doen hadden.

Rogoff verwacht dat een krimp op de vastgoedmarkt de groei van de Chinese economie in het komende decennium kan doen terugvallen tot 2%.

Zij rekenen voor dit jaar op een groei van het BBP met 10,10%, waar voordien op een groei met 11,40% was gerekend. De aanpassing van de groeiprognoses heeft op de eerste plaats te maken met de maatregelen die door de regering werden getroffen. Xu Shaoshi, minister van Land en Natuurlijke Hulpbronnen, verklaarde in de Securities Times anderzijds dat de vastgoedmarkt in de komende maanden kan gaan corrigeren. Die prijzen stabiliseren nu, maar de kansen op een correctie nemen toe. De Amerikaanse econoom Rogoff waarschuwde in februari al dat de vastgoedprijzen in steden als Beijing en Shanghai niets meer met de realiteit van doen hadden. Rogoff verwacht dat een krimp op de vastgoedmarkt de groei van de Chinese economie in het komende decennium kan doen terugvallen tot 2%.