Vooral door de zwakke consumptie in ontwikkelde markten, verliezen de investeringen en de productiegroei hun waarde en hun duurzaamheid als motor voor de wereldwijde vraag.

Hoewel PIMCO hier geen ongelukken mee verwacht in 2013, blijven de beleggingsexperts bezorgd dat de balansen in deze regio voornamelijk worden gebruikt voor investeringen en productie in plaats van voor consumptie.

De analisten van de fondsbeheerders verwachten voor China een groei van tussen de 7% en 7,5%, en voor de andere grote opkomende markteconomieën een groei van 3,5% à 4%.

Vooral door de zwakke consumptie in ontwikkelde markten, verliezen de investeringen en de productiegroei hun waarde en hun duurzaamheid als motor voor de wereldwijde vraag. Hoewel PIMCO hier geen ongelukken mee verwacht in 2013, blijven de beleggingsexperts bezorgd dat de balansen in deze regio voornamelijk worden gebruikt voor investeringen en productie in plaats van voor consumptie. De analisten van de fondsbeheerders verwachten voor China een groei van tussen de 7% en 7,5%, en voor de andere grote opkomende markteconomieën een groei van 3,5% à 4%.