Ben Kelly, analist voor Louis Capital Markets, is van mening dat landen als India, Indonesië enzovoort niet rijp genoeg zijn om op de voorgrond te treden. Groeimarkten zullen altijd tweede viool blijven spelen, de 'oude' industrielanden laten zich niet zo maar van de voorgrond verdringen.

De groeimarkten hebben kunnen profiteren van het op het grote schaal drukken van geld door de Amerikaanse centrale bank om een hoger groeitempo te bereiken, maar de periode van (bijna) gratis geld lijkt achter de rug te zijn. Daarmee worden ook de groeilanden terug naar de achtergrond verdrongen.

Ben Kelly, analist voor Louis Capital Markets, is van mening dat landen als India, Indonesië enzovoort niet rijp genoeg zijn om op de voorgrond te treden. Groeimarkten zullen altijd tweede viool blijven spelen, de 'oude' industrielanden laten zich niet zo maar van de voorgrond verdringen. De groeimarkten hebben kunnen profiteren van het op het grote schaal drukken van geld door de Amerikaanse centrale bank om een hoger groeitempo te bereiken, maar de periode van (bijna) gratis geld lijkt achter de rug te zijn. Daarmee worden ook de groeilanden terug naar de achtergrond verdrongen.