De Chinese beurs kwakkelt nu al jaren, zonder al te veel hoop op verbetering op korte of middellange termijn. Andrew Goldberg, global market strategist bij J. P. Morgan Asset Management, vestigt er niettemin de aandacht op dat de groeimarkten op kousenvoeten een come-back hebben neergezet.

De MSCI Emerging Markets Index is sinds februari met ongeveer 7% gestegen en daarbij hebben de groeimarkten het duidelijk beter gedaan dan de rest van de wereld. De wereldwijde benchmark FTSE All-World index is over dezelfde periode vrijwel gelijk gebleven. Goldberg spreekt van een trendommekeer en gelooft dat het herstel van de groeimarkten zich geleidelijk aan verder kan zetten.

De Chinese beurs kwakkelt nu al jaren, zonder al te veel hoop op verbetering op korte of middellange termijn. Andrew Goldberg, global market strategist bij J. P. Morgan Asset Management, vestigt er niettemin de aandacht op dat de groeimarkten op kousenvoeten een come-back hebben neergezet. De MSCI Emerging Markets Index is sinds februari met ongeveer 7% gestegen en daarbij hebben de groeimarkten het duidelijk beter gedaan dan de rest van de wereld. De wereldwijde benchmark FTSE All-World index is over dezelfde periode vrijwel gelijk gebleven. Goldberg spreekt van een trendommekeer en gelooft dat het herstel van de groeimarkten zich geleidelijk aan verder kan zetten.