Belangrijk om te onthouden is volgens Leleux dat aandeen uit groeilanden NIET immuun zijn voor beurscorrecties op

de Westerse markten. Immers, merk op hoe deze index zowel in 2007 -2008 en 2011 mee onderuit ging met de Amerikaanse en Europese beurzen.

Bescherming zoeken in de groeilanden omdat de economische dynamiek daar groter is, is geen juiste strategie. Enkel bij een structureel stijgende beurstrend moeten deze aandelen overwogen worden.

Sinds maart 2009 zit deze index in een stijgende trend. Het belangrijkste steunniveau dat moet standhouden om de stijgende trend overeind te houden is 1.015 punten. Een neerwaartse doorbraak leidt de index naar de belangrijke langetermijnsteun op 715 punten. T.o.v. de slotkoers van vrijdag 30 maart 2012 beschikt deze index over een veiligheidsmarge van zo'n

2,5%.

De belangrijkste aandelenmarkten bevinden zich sinds september - oktober 2011 in een tijdelijke, opwaartse correctie. Leleux is van van oordeel dat deze correctie op zijn laatste benen loopt voor de Amerikaanse markt. De beurzen van Europa en de groeilanden lijken de trendommekeer al gemaakt te hebben. Een neerwaartse doorbraak door de hier geciteerde steunniveaus geeft het signaal dat een trendommekeer plaatsvindt.

De veiligheidsmarge (actuele koers vs steunniveaus) bedraagt zo'n 2,5% - 9%. Via short ETF's (trackers) kunnen portefeuilles afgedekt worden en/of op koersdalingen ingespeeld worden.

Belangrijk om te onthouden is volgens Leleux dat aandeen uit groeilanden NIET immuun zijn voor beurscorrecties op de Westerse markten. Immers, merk op hoe deze index zowel in 2007 -2008 en 2011 mee onderuit ging met de Amerikaanse en Europese beurzen. Bescherming zoeken in de groeilanden omdat de economische dynamiek daar groter is, is geen juiste strategie. Enkel bij een structureel stijgende beurstrend moeten deze aandelen overwogen worden. Sinds maart 2009 zit deze index in een stijgende trend. Het belangrijkste steunniveau dat moet standhouden om de stijgende trend overeind te houden is 1.015 punten. Een neerwaartse doorbraak leidt de index naar de belangrijke langetermijnsteun op 715 punten. T.o.v. de slotkoers van vrijdag 30 maart 2012 beschikt deze index over een veiligheidsmarge van zo'n 2,5%. De belangrijkste aandelenmarkten bevinden zich sinds september - oktober 2011 in een tijdelijke, opwaartse correctie. Leleux is van van oordeel dat deze correctie op zijn laatste benen loopt voor de Amerikaanse markt. De beurzen van Europa en de groeilanden lijken de trendommekeer al gemaakt te hebben. Een neerwaartse doorbraak door de hier geciteerde steunniveaus geeft het signaal dat een trendommekeer plaatsvindt. De veiligheidsmarge (actuele koers vs steunniveaus) bedraagt zo'n 2,5% - 9%. Via short ETF's (trackers) kunnen portefeuilles afgedekt worden en/of op koersdalingen ingespeeld worden.