Dat bleek ook uit recente uitspraken gedaan door een topman van een grondstoffenreus. De groeimarkten worden steeds belangrijker voor BHP Billiton, zo liet Jack Nasser, CEO van de mijnbouwgroep weten.

De geïndustrialiseerde delen van de wereld, de Verenigde Staten, Europa en Japan, gaan volgens Nasser blijven bijdragen aan de wereldwijde vraag naar grondstoffen. De echt groei moet echter komen van een stijgende consumptie op de emerging markets.

Nasser denkt dan op de eerste plaats aan landen als China, India, Rusland, Brazilië, Indonesië, Mexico en Turkije. Hij wijst er op dat BHP Billiton een grote cashpositie heeft opgebouwd, waardoor er ruimte is voor overnames.

Dat bleek ook uit recente uitspraken gedaan door een topman van een grondstoffenreus. De groeimarkten worden steeds belangrijker voor BHP Billiton, zo liet Jack Nasser, CEO van de mijnbouwgroep weten. De geïndustrialiseerde delen van de wereld, de Verenigde Staten, Europa en Japan, gaan volgens Nasser blijven bijdragen aan de wereldwijde vraag naar grondstoffen. De echt groei moet echter komen van een stijgende consumptie op de emerging markets. Nasser denkt dan op de eerste plaats aan landen als China, India, Rusland, Brazilië, Indonesië, Mexico en Turkije. Hij wijst er op dat BHP Billiton een grote cashpositie heeft opgebouwd, waardoor er ruimte is voor overnames.