Julian Mayo, investment director in Londen bij Charlemagne Capital, wijst er op dat we met andere woorden tegen de emerging-markets gaan moeten aankijken. De risico's zijn op deze markten namelijk fors kleiner geworden.

Het gevoel neemt toe dat de groeimarkten de toekomst vertegenwoordigen en dat er ook voor de gewone belegger kansen zijn weggelegd. Economisch zijn een aantal landen afhankelijk geworden van het westen, wat zich vertaalt in een forse economische groei.

Zuid-Korea, Indonesië en Chili zagen hun economie tijdens het tweede kwartaal met 6% groeien, wat meer was dan de gemiddelde verwachting bij de analistne. In China was er een groei met 10,30%, in Japan en de VS bedroeg de groei over het tweede kwartaal respectievelijk maar 0,40% en 1,60%.

Julian Mayo, investment director in Londen bij Charlemagne Capital, wijst er op dat we met andere woorden tegen de emerging-markets gaan moeten aankijken. De risico's zijn op deze markten namelijk fors kleiner geworden. Het gevoel neemt toe dat de groeimarkten de toekomst vertegenwoordigen en dat er ook voor de gewone belegger kansen zijn weggelegd. Economisch zijn een aantal landen afhankelijk geworden van het westen, wat zich vertaalt in een forse economische groei. Zuid-Korea, Indonesië en Chili zagen hun economie tijdens het tweede kwartaal met 6% groeien, wat meer was dan de gemiddelde verwachting bij de analistne. In China was er een groei met 10,30%, in Japan en de VS bedroeg de groei over het tweede kwartaal respectievelijk maar 0,40% en 1,60%.