Groeimarkten veel interessanter dan westerse markten

De Amerikaanse S&P 500 bevindt zich MSCI Emerging Markets Latin America nog steeds in een stijgende trend en nieuwe historische records zijn zeker te verwachten.

Niettemin duiken er MSCI Emerging Markets Latin America signalen op dat de stijgende trend buiten adem geraakt (= negatieve divergentie met de RSI-indicator).

In het zog van de Amerikaanse beurs kan de Euro Stoxx 50 nog verder stijgen. Het koersdoel van Leleux koersdoel voor deze index is 3.250 punten. Hou er wel rekening mee dat een correctie in de S&P 500 hoogstwaarschijnlijk gevolgd zal worden door de Europese beurzen

De Japanse Nikkei 225 heeft een belangrijke top gezet op 16.320,22 punten. Daarna ging de index fors naar beneden. Afwachten, zo luidt het advies van Leleux.

De beurzen van de Aziatische en Latijns-Amerikaanse groeilanden zijn sterk opgeveerd temidden een zeer negatief sentiment t.a.v. deze markten.

Hiermee wordt nog eens bewezen dat een uitgesproken pessimistisch sentiment in combinatie met een oververkochte toestand van de indices de basis legt voor een trendommekeer. Deze markten lijken Leleux op dit ogenblik veel interessanter dan de Westerse markten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content