De SPDR Dow Jones Industrial Average ETF is dit jaar al met 9% gestegen, de SPDR S&P 500 ETF met 8%. Daar staat tegenover dat de iShares MSCI Emerging Markets Index Fund een verlies van 2% moest slikken. De groeimarkten presteren dus erg slecht dit jaar.

Deze wanprestatie gaat gepaard met een groeiende aversie bij de beleggers, die nog steeds geld aan de groeimarktfondsen blijven onttrekken. Alleen al in februari ging het over een bedrag van 619 miljoen dollar, zo bleek uit de cijfers die Birinyi Associates bekendmaakte.

De SPDR Dow Jones Industrial Average ETF is dit jaar al met 9% gestegen, de SPDR S&P 500 ETF met 8%. Daar staat tegenover dat de iShares MSCI Emerging Markets Index Fund een verlies van 2% moest slikken. De groeimarkten presteren dus erg slecht dit jaar. Deze wanprestatie gaat gepaard met een groeiende aversie bij de beleggers, die nog steeds geld aan de groeimarktfondsen blijven onttrekken. Alleen al in februari ging het over een bedrag van 619 miljoen dollar, zo bleek uit de cijfers die Birinyi Associates bekendmaakte.